Оприлюднено проєкт стратегії контролю онкологічних захворювань

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року», який розроблено з метою вдосконалення діяльності держави щодо поступового зниження захворюваності та смертності, спричиненої онкологічними захворюваннями, покращення якості життя пацієнтів, забезпечення створення системи надання доступних високоякісних медичних послуг в Україні, розв’язання системних проблем у зазначеній сфері.

Обґрунтування необхідності прийняття акта

Проблемою, яка потребує розв’язання, є низька обізнаність населення щодо онкологічних захворювань, висока смертність та інвалідизація, спричинені онкологічними захворюваннями, недостатній доступ до своєчасної діагностики та якісного лікування пацієнтів, низький рівень якості життя пацієнтів онкологічного профілю, низька якість надання паліативної медичної допомоги. Онкологічні захворювання є одним із найважчих та найважливіших викликів для сфери охорони здоров’я, актуальність яких визначається постійним зростанням захворюваності населення на злоякісні новоутворення, труднощами ранньої діагностики, високою вартістю і складністю лікування, високим рівнем інвалідизації та летальності.

Основні положення проєкту акта

Проєктом Постанови пропонується затвердити Національну стратегію контролю онкологічних захворювань до 2030 року з метою забезпечення гарантованого Конституцією України права громадян на охорону здоров’я та медичну допомогу, а також створення умов для ефективного та доступного лікування онкологічних захворювань.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом медичного забезпечення МОЗ України протягом 15 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7, тел.: (044) 253-69-67, контактна особа: Гончар Євгеній, e-mail: gonchar@moz.gov.ua

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua